Cum se curata corect un parchet de lemn?

Pentru curatarea parchetului in spatii rezidentiale, sfatul cel mai important este sa nu folositi produsele recomandate in reclamele TV.

Marea majoritate a produselor de curatat "minune" prezentate la televizor contin, asa cum unii se mandresc sa si spuna, ceara sau uleiuri.

Ce credeti ca se intampla cand aplicati ceara pe o suprafata lacuita? Dar ulei din extract de migdale?

A. ... obtineti un patinoar foarte alunecos

B. ... suprafata se va imbacsi mai repede si mai usor

C. ... va capata luciu , fara insa a fi cu adevarat curata

Rasunsul corect este ABC.

Va recomand sa utilizati produse de curatat ce provin de la producatorii de materiale de montaj si intretinere parchet sau cele furnizate de producator.

O solutie mai buna decat produsele " de reclama" este insasi apa.

Este important si cu ce stergeti parchetul. Nu va recomand aparatele de curatat cu aburi, mopurile clasice cu galeata.

Ar fi de preferat sa folositi mopuri cu lavete, de preferat, din microfibra, care nu lasa foarte multa apa pe parchet si care curata mai profund, inclusiv suprafete din lemn periate.

Nu folositi apa fierbinte, ci apa calduta sau rece. Inainte de a incepe curatenia, va recomandam sa udati si sa stoarceti laveta respectiva.

In functie de gradul de murdarire si de suprafete, nu uitati sa clatiti laveta din cand in cand.

Pentru parchetul uleiat luati in calcul  posibilitatea aplicarii unui sigilant dupa instalare, in cazul in care doriti sa ii oferiti o rezistenta mai buna la trafic si sa ii asigurati o mentenanta mai usoara.

Parchetul uleiat, spre deosebire de cel lacuit, va necesita aplicarea periodica a unui refresher, o solutie de reimprospatare, care sa mentina fibra lemnului saturata, protejata.

Dupa o perioada de utilizare, este posibil sa fie nevoie de aplicarea unui nou strat de ulei.

Folosind produsele pe baza de ceara, aplicati la fiecare "curatare" un nou strat de ceara, pana cand grosimea sa devine semnificativa. Ulterior ceara nu se va putea indeparta, decat cu pretul distrugerii pardoselei, prin decapare. Parchetul ceruit va atrage praful si se va imbacsi foarte rapid dupa curatare.

Daca vi se par utile aceste informatii, va rugam sa share-uiti si prietenilor aceste sfaturi.

Multumim.

  • Blog
  • Cum se curata corect un parchet de lemn?

Formular de contact

Pentru a vă îndruma către un distribuitor sau montator autorizat cât mai aproape de dumneavoastră, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Sunt interesat de:

Asigurăm respectarea strictă a regulilor privind utilizarea informațiilor cu caracter personal în interesul respectării vieții private:

  • Aveți oricând acces pentru a vizualiza, modifica sau șterge datele dumneavoastră cu caracter personal contactându-ne pe adresa or.vanidnacstehcrap@tcatnoc
  • Ne asigurăm că informațiile personale pe care le furnizați sunt tratate confidențial - GDPR
  • Nu vom vinde sau furniza informații cu caracter personal unor terțe părți decât dacă legea ne obligă să facem acest lucru sau prin decizia instanțelor