De ce noi?

Kahrs istorie de peste 160 de ani

Peste 160 de ani de experiență și inovații

1857 - a fost fondată Kährs. Suedezul Johan Kähr a înființat un mic magazin de strunjire, fabricând ustensile din lemn pentru uz casnic

1919 - Se înființează AB Gustaf Kähr. Gustaf Kähr, a lucrat din greu la ideea de a face podele din lemn folosind o tehnologie noua. El a reușit și, în 1941, Gustaf Kähr a primit brevetul pentru parchetul din lemn cu mai multe straturi.

1955 - Upofloor Oy a fost fondată, fabricând pardoseli reziliente în Nokia. Producția se extinde în anii 1960 pentru a include pardoseli dedicate spațiilor publice și covorașe de vinil flexibile.

1981 - Karelia Parketti începe de la Parkettiliike Väänänen, fondată de Heikki Väänänen pentru a se implica in comertul en-gros și importul de parchet din lemn stratificat. Producția de parchet din lemn stratificat cu marca Karelia începe în 1992

2000 - Karelia Parketti și Upofloor fuzioneaza pentru a forma grupul Karelia Yhtymä, care a devenit Karelia-Upofloor Oy

2012 - Kährs și Karelia-Upofloor fuzioneaza, creând o companie mondială specializata in productia si comercializarea de pardoseli - Kährs Group

Persistență, curiozitate, fler și un interes autentic pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi în moduri mai inteligente au reprezentat ingrediente ale operațiunilor timpurii ale entitatii ce urma să devină o companie mondială de productie si vanzari de pardoseli. În multe privințe, suntem astăzi conduși de aceleași idei, devenite directii strategice, concentrându-ne in special pe furnizarea unor tipuri de pardoseală mai inteligente.

Evolutie – inventie, inovatie, progres

În 1857, Kährs este fondată în Nybro, adânc în inima unei păduri suedeze, unde Johan Kähr, bătrânul, înființează un magazin care produce articole de utilitate din lemn. Astăzi, 160 de ani mai târziu, operațiunile noastre sunt concentrate încă în acest mic oraș rural.

În 1919, Gustaf Kähr, nepotul fondatorului, preia compania și își schimbă numele în AB Gustaf Kähr. Sub conducerea sa, compania se dezvoltă și devine un important și inovator producător de uși, jucării, mobilier și podele din lemn.

În 1941, Kährs a primit un brevet pentru invenția modernului parchet din lemn multistrat din lemn de esenta tare.

În 1958, sunt produse primele pardoseli din lemn stratificat lacuite in serie, pe baza metodelor introduse de Kährs. Anterior podelele erau instalate și șlefuite, apoi lăcuite pe șantier.

În 1965, Kährs primește un brevet pentru o structura complet nouă a pardoselilor sportive. Plăcile au fost fixate pe un sistem flexibil de bare, care a dus la crearea unei podele care a putut absorbi impacturile.

În anii 1980, Kährs începe o expansiune globală, începând cu mai multe piețe din Europa, inclusiv regiunea nordică, Germania și Franța, precum și SUA. La mijlocul anilor '90, Kährs se deplasează și pe piețele est-europene și asiatice, precum Rusia și China.

În 1984, Kährs este primul producător care se poate lăuda cu un proces de producție complet fără solvenți, care a inițiat propriul program de mediu cu mult înainte ca acest lucru să devină o practică generală în afaceri.

În 1995, Kährs introduce o nouă generație de pardoseli din lemn: Linnea cu un strat subțire de lemn, dar totuși greu, durabil și ușor de instalat.

În 1997, Kährs obține o certificare ISO 14001 de mediu. Produsele de deșeuri provenite din tăierea pădurii asigură încălzirea urbană pentru comunitatea din întreaga fabrică. Cenușa care rămâne este returnată în pădure ca îngrășământ.

În 1999, Kährs introduce primul parchet din lemn din lume cu sistem de imbinare click, Woodloc®,  fără adeziv. Tehnologia a fost considerată ca revoluționară, ceea ce a dus la instalarea mai rapidă și la rezultate perfecte.

În 2004, un nou tip de parchet pentru sali de sport este lansat de Kährs. Avantajele sunt că poate fi instalat mai rapid și pe suprafețe mai mari. Podeaua este aprobată pentru standardul global dedicat podelelor sportive și este utilizată la multe evenimente sportive majore.

În 2009, Kährs lansează următorul nivel al sistemului de îmbinare Woodloc® - Woodloc® 5S. Aceste noi îmbinări fac instalarea și mai rapidă și mai flexibilă, oferind în același timp o podea mai puternică, mai rezistenta.

2011 Kährs produce și vinde primul parchet din lume atât cu lemn marcat FSC® și Fairtrade. Certificarea dublă nu numai că susține restabilirea biodiversității în păduri, dar va contribui la atenuarea sărăciei, aducând o oportunitate de venit durabilă fermierilor / pădurarilor locali.

În 2013, Kährs introduce Master, un parchet avansat tehnic în 2 straturi. Gama cuprinde trei colecții: format mic, mediu și mare.

În 2015, o fabrică revoluționară de înaltă tehnologie robotizată este data în funcțiune la uzina din Nybro. Linia permite finisaje avansate preprogramate, adaptate la fiecare lamela unică.

În 2017, aniversarea a 160 de ani a companiei este sărbătorită prin introducerea unui număr de noi pardoseli din lemn inovatoare. Se lanseaza noua gama de produse cu finisaj ultra mat, cu aspect foarte natural.

2019 Kahrs Group isi extinde gama de produse, raspunzand cerintelor pietei, diversificandu-si gama de pardoseli cu gama de SPC, pardoseli compozite, 100% rezistente la apa, dedicate zonelor de trafic intens, spatiilor publice, inclusiv Horeca.

  • De ce noi?

Formular de contact

Pentru a vă îndruma către un distribuitor sau montator autorizat cât mai aproape de dumneavoastră, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Sunt interesat de:

Asigurăm respectarea strictă a regulilor privind utilizarea informațiilor cu caracter personal în interesul respectării vieții private:

  • Aveți oricând acces pentru a vizualiza, modifica sau șterge datele dumneavoastră cu caracter personal contactându-ne pe adresa or.vanidnacstehcrap@tcatnoc
  • Ne asigurăm că informațiile personale pe care le furnizați sunt tratate confidențial - GDPR
  • Nu vom vinde sau furniza informații cu caracter personal unor terțe părți decât dacă legea ne obligă să facem acest lucru sau prin decizia instanțelor