Instructiuni montaj LVT rigid Kahrs Luxury Tiles Click

GENERAL

Temperatura camerei la instalarea podelei trebuie să fieîntre + 18 ° C și 25 ° C și umiditatea relativă în incapere este recomandat să fie cuprinsa între 25% și 70%.

Produsul trebuie să fie aclimatizat în încăpere cu cel puțin 24 de ore înainte de instalare. Temperatura camerei trebuie menținută cel puțin 48 de ore după instalare. Dacă exista încălzire in pardoseală instalată, Kährs LT Click poate fi expus până la max. + 27 ° C și pardoseala trebuie să fie plană, uscata si stabilă.

STRATUL SUPORT

Kährs Luxury Tiles Click poate fi instalat pe majoritatea substraturilor,  dar acestea trebuie să fie curate, suficient de uscate și ferme, lipsite de tensiuni sau mișcare, fără fisuri și plane (max. 3mm pe 2 metri și maxim 1,2 mm pe 25 cm).

Pentru un substrat din beton, umiditatea maxima  (max. RH) trebuie sa fie de 85% în timpul instalarii, măsurată în conformitate cu actualul standard industrial. Praful sau particulele libere trebuie să fie îndepărtate cu atenție. Orice pete de vopsea, ulei sau produse similare trebuie eliminate. Orice denivelări în pardoseal de beton trebuie nivelate. Sapa/ sapa autonivelanta trebuie să fie suficient de ferma pe zona de aplicare.

INSTALARE

Măsurați zona de instalat și decideți direcți de instalare. Lățimea plăcii de pe ultimul rând trebuie să nu fie mai mica de aprox. 50 mm. Dacă asa rezulta, ajustați lățimea de primul rând. Puteti sa instalați podeaua fără adeziv: Kährs LT Click trebuie să fie instalat flotant.

Lasati un rost de dilatatie în jurul întregului perimetru exterior, la fel si in cazul țevilor, scărilor, stâlpilor, cadrelor pentru uși și praguri.

Rostul de dilatatie și suprafața maximă de instalare sunt:

Kährs LT Click 6mm

Suprafața maximă 500 mp, lungimea maximă sau lățimea fiind de 25 m.  Rostul de dilatatie trebuie sa fie de  5-7 mm pentru  lungimi / lățimi de  0-10 m și 7-10 mm pentru cele cu lungime / latime 10-25 m.

Kährs LT Click 5mm

Suprafața maximă 225 mp, lungimea maximă sau lățimea fiind 15 m. Rostul de dilatatie trebuie sa fie de 5-7 mm pentru lungimi / lățimi de 0-10 m și 7-8 mm pentru lungimi / latimi de 10-15 m.

În camerele cu forme atipice (forme de L, F, T, U), de recomanda separarea zonelor cu profile de trecere, în special in dreptul usilor. Dacă mai aveți întrebări, contactați dealerul de la care ati achizitionat produsul pentru informații suplimentare. Puteți utiliza pardoseala imediat după instalare. Plintele trebuie să fie fixate de perete, niciodată la podea.

DIVERSE

Potrivirea culorilor între plăci individuale poate fi garantata doar pentru plăcile din acelasi lot de producție (vezi numărul de producție pe fiecare ambalaj). Verificați întotdeauna că toate ambalajele au același număr de producție înainte de instalare. Vă recomandăm ca plăcile să fie instalate în aceeași direcție, în conformitate cu marcajul / săgeata de pe spatele lamelei.

În ciuda faptului că toate materialele sunt inspectate cu atenție, înainte de livrare pot apărea defecțiuni. Orice abateri (lamele deterioarate sau decolorate) trebuie raportate imediat la Kährs și nu trebuie instalate, ci trebuie puse deoparte înainte de instalare. Dacă aveți vreo întrebare înainte de instalare, consultați-ne întotdeauna. Orice reclamatie / returnare trebuie să fie întotdeauna verificata si aprobata de Kährs, deci contactați-ne pentru a ne asigura că procedura se respecta corect.

Scaunele de birou care vor fi folosite pe Kährs Luxury Tiles Click trebuie să fie echipate cu roti moi tip W, în conformitate cu DIN 68131. Rețineți, de asemenea, cerința de fermitate pentru stratul suport.

Roțile de cauciuc, plăcuțele de cauciuc, anumite tipuri de cerneala pot decolora sau lasa urme permanente pe pardoseala. Utilizați întotdeauna protectii textile sub piesele de mobilier pentru a proteja podeaua impotriva deteriorarii suprafetei, zgarieturilor etc.

Dacă activitatea de construcție va continua, protejati odelele recent instalate cu carton sau material textil. Nu aplicati scotchul sau banda de lipire direct pe podea. Adezivul de pe banda poate avea un efect negativ asupra podelei și unele tipuri de adeziv sunt foarte greu de îndepărtat

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare.

INSTALAREA PARDOSELILOR KAHRS LUXURY CLICK

1. Prima lamela, primul rând.

Așezați placa langa perete pastrand o distanță de 5-10mm din peretele din stânga. Mai târziu, după 3 rânduri, puteți sa așezați ușor podeaua fata de peretele frontal la o distanță de 5-10 mm.

2. A doua placa, primul rand. Asezati placa cu atentie si apropiati-o de capatul scurt al primei.

Clipsati in jos dintr-o singura miscare.

Verificati daca lamelele s-au imbinat intre ele. Al doilea rând. Apasa sau loveste in zona imbinarii. La capatul primului rand lasa o distanta de 5-10 mm fata de peretele din dreapta.

4. Apasati in jos cu mana sau loviti usor cu un bloc de cauciuc ultima lamela instalata.

5.  Al doilea rand.

Prima si ultima lamela trebuie sa aiba o lungime minima de 30 cm. Pastrati o distanta mica fata de perete.

6.  Distantele dintre capetele scurte Distantele minime dintre capetele scurte ale lamelelor aflate pe randuri paralele, lipite nu trebuie sa fie mai mici de 300 mm.

7. A doua lamela, al doilea rand

Asezati cu atentie placa si apropiati-o de capatul scurt al celei instalate anteror si clipsati-o dintr-o singura miscare. In timp ce a coborati, verificati ca lamela este bine imbinata cu cea de pe randul anterior. Apasati sau loviti usor cu podul palmei in zona imbinarii pe latura scurta.

8. Dupa 2 – 3 randuri.

Ajustati distanta in raport cu peretele din fata pozitionandu-l la 5 – 10 mm cu ajutorul unor pene.

9.   Ultimul rand ( si posibil primul rand )

Latimea minima 500 mm. Distanta fata de perete 5-10 mm.

Taiati/ decupati placa si lipiti pe capetele scurte cu adeziv.

DEMONTAREA LAMELELOR

10. Desprindeti un rand intreg ridicandu-l cu atentie si tragand usor. Ridicati-l si declipsati-l pe toata lungimea.

11. Desfaceti placile glisandu-le pe latura scurta.

Nu ridicati placile, in acest fel veti distruge sistemul de imbinare.

MONTAJ SPECIAL PE ORIZONTALA

12. Taiati elementul de prindere din sistemul click cu un cutter, aplicati adeziv pe placa decupata si ibinati placile pe orizontala, apasand.

13. Daca este necesar, plasati pene intre perete si lamela pana se intareste adezivul.

MONTAJUL IN ZONA RADIATOARELOR

14. Decupati gauri cu un diametru mai mare cu 5-10 mm decat cel al tevilor.

15. Lipiti placa de partea decupata cu adeziv in spatele tevilor.

Pictograme montaj LVT CLICK

  • Info tehnic
  • Instructiuni montaj LVT rigid Kahrs Luxury Tiles Click

Formular de contact

Pentru a vă îndruma către un distribuitor sau montator autorizat cât mai aproape de dumneavoastră, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Sunt interesat de:

Asigurăm respectarea strictă a regulilor privind utilizarea informațiilor cu caracter personal în interesul respectării vieții private:

  • Aveți oricând acces pentru a vizualiza, modifica sau șterge datele dumneavoastră cu caracter personal contactându-ne pe adresa or.vanidnacstehcrap@tcatnoc
  • Ne asigurăm că informațiile personale pe care le furnizați sunt tratate confidențial - GDPR
  • Nu vom vinde sau furniza informații cu caracter personal unor terțe părți decât dacă legea ne obligă să facem acest lucru sau prin decizia instanțelor