Instructiuni montaj parchet dublu stratificat Kahrs

Instructuni de montaj pentru parchet Kahrs cu sistem de imbinare T&G prin lipire de suport

VA RUGAM SA CITITI INAINTE DE INSTALARE

Depozitati pachetele cu atentie si protejati-le de umiditate.

Nu deschideti pachetele decat la momentul instalarii.

Separati eventualele placi ce prezinta defectiuni si incercati sa le utilizati pe capetele randurilor, in zonele de inchidere.

DESCRIERE GENERALA

Recomandarile si instructiunile producatorului de adeziv cu privire la aplicarea acestuia trebuiesc respectate intocmai.

Pentru imbinarea intre placi se poate utiliza blocul de montaj Kahrs.

STRATURI SUPORT

Parchetul Kahrs se poate instala pe toate tipurile de suport curat, uscat, drept, cum ar fi,: sape de ciment, sape anhidride, placi din material lemnos ( ex: OSB ).

In cazul sapelor se recomanda slefuirea lor inaintea demararii montajului.

Toate tipurile de suport trebuie sa fie lipsite de reziduuri de adezivi.

Straturile elastice sau textile nu sunt recomandate. Acestea trebuiesc indepartate complet.

PREGATIREA SUPORTULUI

Suportul trebuie sa fie uscat, cu planeitate foarte buna, solid si curat.

Nivelul de umiditate este foarte important. Ianinte de montaj trebuiesc parcurse teste de verificare a umiditatii cu higrometrul. Respectarea instructiunilor de utilizare si preparare a adezivilor trebuiesc respectate, deoarece rezultatul lipirii este direct dependent de cat de bine este pregatit suportul.

In cazul unor pardoseli vechi, acestea ar trebui de fiecare data indepartate sau tratate in acord cu recomandarile producatorului de adeziv.

Diferenta de planeitate maxim admisa in cazul instalarii parchetului Kahrs este de +- 3 mm masurat pe o lungime de 2 ml. Daca diferenta este mai mare, suportul trebuie mai intai indreptat.

CURATAREA SUPORTULUI

Indepartati praful si eventuale reziduuri organice de pe suport inainte de monatj.

DEPOZITAREA PRODUSELOR

Parchetul trebuie depozitat si montat in spatii in care umiditatea relativa a aerului ( RH ) este intre 30 si 60%.

Inainte de montajul unui parchet, fiti siguri ca tempetarura minima din incapere este de 18oC.

Daca ambalajul protector din folie a fost rupt, sigilati pachetul cu banda deziva pentru a nu fi afectat de umiditate.

ADEZIVUL

Consultati-va cu producatorul de adeziv in ceea ce priveste alegerea acestuia si a spatulei necesare pentru lipirea parchetuui.

Adezivii recomandati, in general, pentru lipire pe intreaga suprafata sunt cei pe baza de poliuretan PUR sau cei silanici STP/SMP.

Suportul este cel ce dcteaza ce tip de deziv este necesar. Urmati recomandarile producatorului de adeziv.

Daca este cazul sa utilizati adeziv pentru a lipi placile pe capete, in zonele terminale, recomandarea este sa folositi Kahrs Wood Adhesive 0,5L ( art. 710225 ).

DESFACEREA PACHETELOR

Parchetul este furnizat gata finisat, pentru instalare.Daca pachetele sunt deschise prea devreme, placile pot absorbi umiditate si se dilata, ccea ce face ca montajul sa devina mai dificil.

Daca pachetele au fost desfacute, acestea trebuiesc resigilate cu banda adeziva pentru a preveni contactul cu umiditatea ce poate afecta dimensiunile placilor.

Desfaceti pachetele,pe rand, doar pe parcursul instalarii.

INSPECTIA / VERIFICAREA

Este intotdeauna mai usor sa rectificati anumite greseli, daca acestea sunt descoperite din timp.

Intotdeauna, faceti-va un obicei, si inspectati produsul inaintea instalarii.

Asigurati-va ca verificarea o faceti avand a dispozitie suficienta lumina.

Placile cu defecte vizibile ar trebui selectate ianinte de instalare si nu ar trebui folosite, urmand a fi inlocuite de furnizor.

Reclamatiile ulterioare pentru placi montate cu defecte vizibile nu vor fi acceptate.

MONTAJUL

Directia de instalare este, de obicei, aleasa astfel incat placile sa fe orientate cu fibra catre principala sursa de lumina, dar trebuie intotdeauna agreata impreuna cu clientul final.

In holuri, lamelele de parchet ar trebui orientate pe lungime.

Pentru a fixa bine tiparul, primul rand se recomanda a se instala pe o latura fixa, un perete, cu lungime cat mai mare.

în funcție de formatul de parchet, fixați marginea dreaptă pe podea la o distanță de 2 până la 5 plăci plus un decalaj de 5 până la 10 mm de perete.

Așezați parchetul de-a lungul marginii drepte, cu partea canelată orientată spre perete.

Indepărtați marginea dreaptă, după ce zona a fost acoperită.

Asteptati o perioada de timp pentru a va sigura ca primul rand nu se misca si aliniamentul ramane perfect.

Pentru un tipar neregulat, puteti folosi o bucata taiata dintr-o lamela pentru a porni randul urmator. Atentie insa, nu montati placile cu capetele scurte prea aproape unul de celalalt. Intre acestea ar trebui lasati aprox. 500 mm.

In cazul in care sunt livrate placi mai scurte din productie, acestea pot fi folosite ca piese de pornire sau inchidere la montaj. Trebuie sa evitati complet contactul intre adezivi si finisajul parchetului ( lac ulei ), in special in cazul uleiurilor colorate.

Asezati lamelele de parchet pe patul de adeziv la o distanta cat mai scurta fata de randul instalat anterior si apoi faceti imbinarea tongue and groove.

Acordati atentie deosebita presarii lamelelor in zona imbinarilor/trecerilor intre incaperi sau aplicarii unor greutati, deoarece in aceste zone, suportul are deseori probleme de planeitate. Cel mai practic este sa aplicati greutati pe aceste zone, pana se intareste adezivul.

Parchetul stratificat Kahrs se poate aplica prin lipire si direct pe placi ceramice sau in plan vertical.

MONTAJ HERRINGBONE

  1. Pe baza punctului focal din cameră trebuie să fi stabilit un centru și o linie de bază. Imbinati mai multe lamele in unghi de 900, pe o suprafata aproximativa de 500 x 500 mm. Fixati diagonala acestei suprafete cu banda adeziva aliniat cu axul central al incaperii. Desfaceti si lipiti cu adeziv apoi primele randuri de lamele si lasati-le sa se intareasca 24 de ore, inainte de a continua montajul.
  2. Dupa ce s-a intarit adezivul, continuati instalarea urmatoarelor doua randuri.
  3. Continuati instalarea.

INCALZIREA IN PARDOSEALA

Verificati ca toate testele necesare pentru verificarea functionarii optime a instalatiei de incalzire in pardoseala au fost parcurse inainte de inceperea montajului. Temperatura la nivelul suprafetei a pardoselei nu trebuie sa depaseasca niciodata 27OC.

NOTE GENERALE

Montajul parchetului ar trebui sa fie ultima operatiune intr-un santier. Orice activitate care poate genera umiditate in cladire, ex: zugravit, ar trebui finalizata inainte.

In cazul in care ulterior instalarii se vor derula alte activitati in incaperi, suprafata de parchet ar trebui protejata cu carton sau Kahrs protection paper, exclus cu folie de orice tip.

Nu fixati protectiile cu benzi adezive sau alte tipuri de lipici de parchet, deoarece acestea pot distruge finisajul.

Dupa instalare, evitati sa mergeti cat mai putin pe suprafata de parchet, deoarece adezivii pot avea timpi de intarire completa de pana la 24 de ore.

CURATARE SI MENTENANTA

Parchetul stratificat din lemn lacuit sau uleiat Kahrs este igienic si usor de intretinut.

Dupa instalare, pardoselile uleiate trebuie tratate cu Kahrs Satin Oil.

Instructiunile complete de intretinere le regasiti online in Kahrs Maintainance Guide pe www.kahrs.com


  • Info tehnic
  • Instructiuni montaj parchet dublu stratificat Kahrs

Formular de contact

Pentru a vă îndruma către un distribuitor sau montator autorizat cât mai aproape de dumneavoastră, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Sunt interesat de:

Asigurăm respectarea strictă a regulilor privind utilizarea informațiilor cu caracter personal în interesul respectării vieții private:

  • Aveți oricând acces pentru a vizualiza, modifica sau șterge datele dumneavoastră cu caracter personal contactându-ne pe adresa or.vanidnacstehcrap@tcatnoc
  • Ne asigurăm că informațiile personale pe care le furnizați sunt tratate confidențial - GDPR
  • Nu vom vinde sau furniza informații cu caracter personal unor terțe părți decât dacă legea ne obligă să facem acest lucru sau prin decizia instanțelor