Întreținerea parchetului din lemn stratificat lacuit

Intretinerea dupa instalare a suprafetelor lacuite

Praful, nisipul si resturile de pamant sunt indepartate de pe parchet cu ajutorul aspiratorului si a unei lavete de mop umezite, bine stoarsa.

Daca este necesar, se poate utiliza si un detergent cu PH neutru, ex: Kährs Cleaner sau Kährs Spray Cleaner sau produsele Bona echivalente. Dupa stergere, pardoseala ar trebui sa se usuce intr-un minut. Daca mai este necesar, parchetul poate fi sters ulterior cu o laveta uscata.

Dupa aceea, parchetul proaspat instalat poate fi acoperit cu un material de protectie ce permite ventilarea, ex: carton ondulat.

Nu lipiti cartonul de protectie de parchet.

Observatie! Radiatiile UV pot modifica culoarea lemnului in timp.

Variatiile de culoare , cum ar fi zonele acoperite cu covoare, pot deveni vizibile in timp, daca suprafata este expusa luminii solare.

Curatarea si mentenanta

Amplasati covorase de protectie atat in zona din exteriorul, cat si interiorul usilor pentru a preveni introducerea in camere a nisipului sau a apei.

Indepartati rapid reziduurile de pamant sau nisipul, in cazul in care acestea se depun.

Protejati parchetul aplicand protectii textile pe picioarele pieselor de mobilier.

In cazul mutarii pieselor mai grele de mobilier, cum ar fi frigiderul, canapeaua, dressingul, pozitionati paduri textile sau covorase sub piciorul acestora, pentru a preveni zgarierea sau amprentarea parchetului.

Scaunele de birou dotate cu rotile impun utilizarea sub ele a unor protectii plastice speciale, pentru a preveni zgarierea finisajului.

Pentru curatatre folositi un mop cu microfibra umed, nu ud. Prea multa apa poate deprecia finisajul parchetului.

Daca dupa curatare, apa persista mai mult de un minut pe suprafata, utilizati o laveta pentru a o indeparta. Este clar ca utilizati prea multa apa.

Incercati sa indepartati eventualele pete care apar, cat mai rapid posibil cu apa sau un detergent cu PH neutru. Evitati frecarea cu materiale abrazive.

Intretinerea uzuala, zilnica, presupune aspirarea si stergerea cu un mop umed, bine stors.

Petele si murdaria depusa pe parchet se recomanda a fi indepartate utilizand Kährs Cleaner sau Kährs Spray Cleaner sau produse Bona Chemie.

Respectati instructiunile pe care le regasiti in pachete, privind utilizarea acestor produse. Utilizate intr-o concentratie necorespunzatoare, prea mare, acest lucru poate duce la murdarirea mai rapida a suprafetei.

Indepartarea petelor

Asfalt, cauciuc, ulei, crema incaltaminte,               Alcool sanitar,

Resturi de grasime sau ciocolata                            Petrosin

Creioane colorate, ruj, carioci                                   Alcool sanitar

Ceara, guma de mestecat                                       Spray inghet sau aplicare punga cu gheata. Apoi se va indeparta cu atentie

Sange                                                                         Apa rece

Repararea zgarieturilor si reconditionarea lacului

Utilizati kiturile Kährs Woodfiller si Kährs Touch Up Lacquer pentru repararea zgarieturilor minore. Suprafetele lacuite uzate pot fi tratate cu Kährs Lacquer Refresher, respectand instructiunile sale de utilizare. Atentie! Utilizarea produselor de curatat, intretinere pe baza de ceara fac imposibila aplicarea unui nou strat de lac peste cel existent initial.

Slefuiti/ matuiti suprafata pana ajungeti la lemn inainte de aplicarea stratului nou de lac.

Suprafetele pe care nu s-au aplicat produse pe baza de ceara, dupa o usoara slefuire, se pot refinisa cu Kährs Lacquer si Kährs Matt Lacquer sau produsele Bona echivalente.

Va rugam sa respectati instructiunile de aplicare de pe ambalaje.

Aceste instructiuni se refera la mentenanta produselor colorate/baituite.

Zgarieturile vizibile pot fi remediate cu Kährs Touch Up.

Mentenanta parchetului in spatiile de uz public este diferita de cea a celor din locuintele private.

 

  • Info tehnic
  • Întreținerea parchetului din lemn stratificat lacuit

Formular de contact

Pentru a vă îndruma către un distribuitor sau montator autorizat cât mai aproape de dumneavoastră, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Sunt interesat de:

Asigurăm respectarea strictă a regulilor privind utilizarea informațiilor cu caracter personal în interesul respectării vieții private:

  • Aveți oricând acces pentru a vizualiza, modifica sau șterge datele dumneavoastră cu caracter personal contactându-ne pe adresa or.vanidnacstehcrap@tcatnoc
  • Ne asigurăm că informațiile personale pe care le furnizați sunt tratate confidențial - GDPR
  • Nu vom vinde sau furniza informații cu caracter personal unor terțe părți decât dacă legea ne obligă să facem acest lucru sau prin decizia instanțelor